
Items list
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού τμήματος Καβάλας βρέθηκε στο 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Καβάλας εθελοντικά για την εκπαίδευση των ομάδων σε θέματα πρώτων βοηθειών στις 08/12/2018 στα γραφεία του Συστήματος στη περιοχή του Προφήτη Ηλία στη πόλη της Καβάλας.
Η εκπαίδευση των ομάδων κρίθηκε αναγκαία από την αρχηγεία του Συστήματος λόγω της σημαντικότητας παροχής ορθής γνώσης πρώτων βοηθειών στα πλαίσια του προσκοπισμού.
Τα θέματα πάνω στα οποία εκπαιδεύτηκαν οι ομάδες ήταν η αντιμετώπιση περιστατικών ρινορραγίας και η σωστή αντιμετώπιση τραυμάτων, ο πλήρης εξοπλισμός ενός φαρμακείου , καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με και χωρίς τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή καθώς και η ορθή χρήση τηλεφώνων έκτακτης ανάγκης.
Ευχαριστούμε τον Λευτέρη Μερσίνογλου Αρχηγό του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Καβάλας, καθώς και υπεύθυνη βαθμοφόρο της Αγέλης Άρτεμις Στειμίλερ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού τμήματος Καβάλας για την εκπαίδευση των ναυτοπροσκόπων τους.



