Loading...
Language selection: Ελληνικά English
Monday 17 Dec 2018
40 πακέτα ανθρωπιάς και αγάπης μοιράστηκαν από τους Εθελοντές του ΕΕΣ Μοιρών
Click to enlarge
40 πακέτα ανθρωπιάς και αγάπης μοιράστηκαν από τους Εθελοντές του ΕΕΣ Μοιρών

Με αφορμή τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μοιράστηκαν από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Ναυαγοσωστών Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 40 πακέτα με είδη σίτισης αλλά και παιχνίδια, σε οικογένειες που η κρίση έχει μπει πλέον για τα καλά στα σπίτια τους και έχουν επίσης μικρά παιδιά. Η επιλογή των οικογενειών πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία των εργαζομένων των δομών των «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» των Δ. Φαιστού και Δ. Γόρτυνας έπειτα από την διαπίστωση της πραγματικής οικονομικής δυσχέρειας και ευπάθειας στην οποία βρίσκονται, επικεντρώθηκε δε στις οικογένειες με μικρά παιδιά.

ΔΙΑΝΟΜΗ

Η διανομή πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και κάθε πακέτο περιείχε είδη διατροφής μακράς διάρκειας συνολικού βάρους από 20 έως 30 κιλών περίπου (ανάλογα την κάθε οικογένεια). Μοιράστηκαν επίσης παιχνίδια για όλα τα παιδάκια των οικογενειών, Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, δωρεά αρτοποιείων της περιοχής που στηρίζουν το έργο του ΕΕΣ, όπως και συσκευασμένο λάδι, προσφορά ελαιουργείων. Για όλους τους χορηγούς των τροφίμων θα γίνει εκτενής αναφορά με ξεχωριστό δελτίο τύπου στο οποίο θα αναφέρονται και όλοι οι λοιποί χορηγοί του Τμήματος Μοιρών του ΕΕΣ.

ΣΥΜΜΑΧΟΙ

Οι σύμμαχοι στην πρόσφατη αυτή ενέργεια ήταν όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της περιοχής του Δήμου Φαιστού, οι οποίοι όπως κάθε Χριστούγεννα κινητοποίησαν τους μαθητές στο να μαθαίνουν να προσφέρουν εθελοντισμό και αλληλεγγύη και να συνεισφέρουν έμπρακτα στην κοινωνία. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΕΕΣ Μοιρών καθώς σε κάθε σχολείο ζητήθηκε και από διαφορετικό είδος τροφίμων, για καλύτερη οργάνωση και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά για άλλη μια φορά εντυπωσιακό.

ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΗ

Η διανομή τροφίμων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, μια πρωτοβουλία που οι Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. Μοιρών επιθυμούν να μπορεί να γίνεται κάθε δίμηνο, κάτι το οποίο πραγματοποιείται με επιτυχία τα τρία τελευταία χρόνια, ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν χαρά και να ανακουφίσουν έστω και σε ένα βαθμό τις οικογένειες που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Λόγω του ότι οι ανάγκες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς δυστυχώς ολοένα και αυξάνονται, η ανάγκη να παρέχεται τέτοιου είδους βοήθεια σε οικογένειες είναι επιτακτική και για να μπορέσει να συνεχιστεί αυτή πρωτοβουλία και σε πιο μεγάλη συχνότητα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Μοιρών καλεί όλους να συνεισφέρουν με όποιον τρόπο μπορούν, προσφέροντας ο καθένας από το υστέρημα του έστω και κάτι λίγο, το οποίο για κάποιον άλλο να είναι τεράστιο. 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ

Τα τρόφιμα, τα παιχνίδια για μικρά παιδιά και επίσης παιδικά και ανδρικά παπούτσια στα οποία υπάρχει ανάγκη, συγκεντρώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στην έδρα του Ε.Ε.Σ., στο παλιό οικοτροφείο αρρένων στις Μοίρες. Επίσης ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΙΔΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ προς διανομή σε οικογένειες λόγω πληρότητας της αποθήκης ιματισμού.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνήσει με τον Ε.Ε.Σ. Μοιρών στο [email protected] και τηλεφωνικά στο 2892023199 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή μετά τις 7:30 το βράδυ. 

 

 
© Copyright 2021 Hellenic Red Cross - Samaritans, Rescuers and Lifeguards Sector