Loading...
Language selection: Ελληνικά English
Monday 26 Aug 2013
Μοίρες Κρήτης - Αύγουστος 2013
Click to enlarge

Καλοί Λιμένες

Συνεχίζεται κανονικά όλα τα Σαββατοκύριακα του Αυγούστου η λειτουργία του παράκτιου Σταθμού Πρώτων Βοηθειών, στην παραλία των Καλών Λιμένων όπου η προσέλευση των λουόμενων είναι πολύ μεγάλη και η πρόσβαση στο Κέντρο Υγείας της περιοχής δύσκολη. Ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών λειτουργεί Σάββατο και Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, επανδρωμένο με Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών και εξοπλισμένο κατάλληλα για να αντιμετωπίσει και να δώσει τις πρώτες βοήθειες σε όποια περιστατικά προκύψουν.

Ενώ το Σάββατο 10 Αυγούστου, υπήρχε υγειονομική κάλυψη και το βράδυ καθώς το φίλαθλο Σωματείο «Ο ΚΟΡΑΚΑΣ» με τη στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόμπιας και την αιγίδα του Δήμου Φαιστού, διοργάνωσαν και φέτος, στην περιοχή «ψιλή άμμος» στους Καλούς Λιμένες, το «12ο BEACH PARTY ΚΑΛΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ».

Το συγκεκριμένο beach party, έχει καθιερωθεί πλέον ως ένα από τα μεγαλύτερα σε επίπεδο Κρήτης, καθώς κάθε χρόνο κατακλύζουν την εκδήλωση αυτή πάνω από 5000 άτομα απ’ όλη την Κρήτη.

 

Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής

Με δυναμικό 12 Εθελοντών Σαμαρειτών την παραμονή αλλά και την ημέρα της εορτής της Παναγίας της Καλυβιανής, 14 και 15 Αυγούστου αντίστοιχα, ο Ε.Ε.Σ. Μοιρών σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών φρόντισε να τηρηθούν τα μέτρα τάξης αλλά και για την ομαλή διέλευση των πιστών για το προσκύνημα τους αλλά και καλύπτοντας υγειονομικά τυχόν περιστατικά τα οποία προέκυψαν.

Παράλληλα Σαμαρείτες ήταν παρόντες και στην Παναγία στα Χουστουλιανά και στην Πόμπια όπου η προσέλευση των πιστών είναι πολύ μεγάλη.

 

Δεν Ακούω Δεν Μιλάω Δεν Βλέπω

H Εθελοντική Ομάδα Νεολαίας Φαιστού «ΔΡΩ» διοργάνωσε στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μοιρών θεατρική βραδιά βασισμένη στην επιτυχημένη παράσταση που παίζεται εδώ και αρκετές σεζόν στην Αθήνα, με τίτλο «Δεν Ακούω Δεν Μιλάω Δεν Βλέπω», όπου και προσκάλεσαν το τμήμα του Ε.Ε.Σ. Μοιρών να καλύψει υγειονομικά την εκδήλωση.

 

Δράση πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων

Μια ομιλία από το Σώμα Εθελοντών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε ένα θέμα "μάστιγα" της εποχής μας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο Πετροκεφαλίου ύστερα από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετροκεφαλίου. Στόχος αποτελεί η ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την Οδική συμπεριφορά, τη χρήση Κράνους και ζώνης Ασφαλείας, την Κατανάλωση Αλκοόλ, Παιδί και Αυτοκίνητο κ.α.

 

Στη Γέργερη

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου το τοπικό Διαμέρισμα Γέργερης κάλεσε τον Ε.Ε.Σ. Μοιρών να καλύψει υγειονομικά, μουσική εκδήλωση στο θεατράκι λίγο πριν το δάσος του Ρούβα στην περιοχή Σελιά.

 

«Καλοκαιρινά» πακέτα αγάπης

Τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη τους στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, έδειξαν για άλλη μια φορά οι μεσαρίτες, στηρίζοντας ενεργά την μεγάλη προσπάθεια των Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ Μοιρών. Οι Εθελοντές Σαμαρείτες, μετά τα πακέτα αγάπης που μοίρασαν σε αδύναμες οικονομικά οικογένειες της περιοχής, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, ξεκίνησαν για πρώτη φορά μια προσπάθεια μέσα στο καλοκαίρι προκειμένου να μαζέψουν τρόφιμα να τα πακετάρουν και να προσφέρουν μια ανάσα σε όσους το έχουν ανάγκη.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου και το Σάββατο 24 Αυγούστου, στις λαϊκές αγορές του Τυμπακίου και των Μοιρών αντίστοιχα , έγινε προσπάθεια συλλογής τροφίμων (ξηρά τροφή μακράς διαρκείας- γάλα, μακαρόνια, όσπρια κλπ) από τους Σαμαρείτες του ΕΕΣ Μοιρών με σκοπό το πακετάρισμα τους και την διάθεση τους σε οικογένειες της Μεσαράς που έχουν ανάγκη.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά όπου η προσπάθεια γίνεται για τρίτη συνεχόμενη φορά μέσα σε ένα έτος μετά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα όπου η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άνω του αναμενόμενου.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Αυγούστου ημέρα Παρασκευή και Σάββατο αντίστοιχα.

 
© Copyright 2021 Hellenic Red Cross - Samaritans, Rescuers and Lifeguards Sector