Loading...
Language selection: Ελληνικά English
Πέμπτη 18 Οκτ 2012
Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα
Κλίκ για μεγέθυνση

Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

 20 Οκτωβρίου 2012

18 πόλεις στην Ελλάδα αναλαμβάνουν δράση

 

 

 

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ. – www.ioas.gr) για 6η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 εκδηλώσεις σε 18 πόλεις της Ελλάδας ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση σε άλλες 22 χώρες (Βέλγιο, Αυστρία, Βουλγαρία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Δανία, Εσθονία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Κροατία, Σλοβενία, Ισπανία, Μάλτα, Ιταλία, Κύπρος), στοχεύοντας στην προώθηση της Οδικής Ασφάλειας, αυξάνοντας έτσι την ευαισθητοποίηση του κοινού και παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί:

20 Οκτωβρίου 2012 - Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Η εν λόγω εκδήλωση θα διεξαχθεί ταυτόχρονα στις παρακάτω πόλεις και νυχτερινά κέντρα:

ΠΟΛΕΙΣ, ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ, BARS

1. ΑΘΗΝΑ,

Da Vinci  (Αγίου Ιωάννου 23, Αγ. Παρασκευή)

Balux  (Λ. Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας)

2. ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Μπαράκια Πεζόδρομου Ιφικράτους και Ηρακλείου και Πεζόδρομου Θουκυδίδου

3. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Προς επιβεβαίωση

4. ΧΑΛΚΙΔΑ Pantheon, Crystal και Coffee shop Τζανέτος

5. ΠΑΤΡΑ Αστέρια

6. ΛΑΡΙΣΑ

ΧΙΛΙΑ-ΧΕΙΛΙΑ

7. ΒΟΛΟΣ

«See You Live» και νυχτερινά κέντρα του Πολυχώρου Τσαλαπάτα

8. ΚΑΤΕΡΙΝΗ Kartell

9. ΣΕΡΡΕΣ

στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης στα μαγαζιά: Αλχημεία, Γκάζι, Μπρίκι, Μέλι-Γάλα, Volta

10. ΧΙΟΣ

Remezzo

11. ΧΑΝΙΑ

ΜΥ CAFE

12. ΦΛΩΡΙΝΑ

LA CASA

13. ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Tα Ρόδα

14. ΝΑΥΠΛΙΟ

3-sixty

15. ΑΡΓΟΣ

Πειρατές του Νότου

16. ΡΟΔΟΣ

Pafuto, L’ aperetivo, Ρωγμή Του Χρόνου

17. ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

E-BASE ή γιορτή του Κάστανου

18. ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Στα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης του Κεντρικού Πεζόδρομου

Η συγκεκριμένη δράση διεξάγεται με την υποστήριξη των Εθελοντών του Ινστιτούτου πανελλαδικά, οι οποίοι με μεγάλη προθυμία συμμετέχουν στις ενέργειες του Ι.Ο.ΑΣ. και βοηθάνε για την καλή διεξαγωγή τους.

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να συναντήσουμε τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να συζητήσουμε για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση.

Οι εθελοντές, μεταξύ 18 και 35 ετών, θα βρίσκονται έξω από τα νυχτερινά κέντρα των παραπάνω πόλεων για να ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν από την παρέα τους τον «οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει αλκοόλ όλο το βράδυ προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του επιστρέφοντας από τη νυχτερινή διασκέδαση.

Προκειμένου να αναγνωριστεί ως ο «Οδηγός της παρέας», οι εθελοντές του/της ζητάνε να φορέσει ένα ειδικό βραχιολάκι. Όταν θα είναι ώρα να φύγει από το μπαρ θα μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση ένα φιλικό αλκοτέστ για να μπορέσουμε να δούμε εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» θα επιβραβεύεται ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές μας θα συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.

Το μήνυμα της βραδιάς είναι:

«Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας»

Το έτος 2011, που επίσης πραγματοποιήθηκε η εν λόγω ενέργεια, ο αριθμός του πληθυσμού που συμμετείχε στις εκδηλώσεις ανήλθε σε 2.500 άτομα από 24 νυχτερινά κέντρα σε 18 πόλεις.

Το 60% των συμμετεχόντων προέβησαν σε φιλικό αλκοτέστ εκ των οποίων το 1/6 στο σύνολο των αποτελεσμάτων ήταν πάνω από το όριο που ορίζει ο ΚΟΚ.

Η εν λόγω ενέργεια διεξάγεται από το Ινστιτούτο με τη συμβολή της Τροχαίας που διαθέτει τα αλκοολόμετρα στο Ινστιτούτο και η φετινή «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π), του Συνδέσμου Ελλήνων παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), της AXA Ασφαλιστικής, και της GOODYEAR, εταιρειών που ηγούνται στους κλάδους τους και δείχνουν το δρόμο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη χώρα μας αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινή πίστη τους, πως μέσα από την πρόληψη και την ενημέρωση προκύπτουν απτά αποτελέσματα.

Η Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα διεξάγεται πάντα από εθελοντές του Ινστιτούτου και συνεργαζόμενους φορείς : Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Δ/νση Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Σερρών, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. Ρόδου, Δήμο Φλώρινας, Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας, Δήμο Αμύνταιου, Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Χανιά, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Κεντρικό Λιμεναρχείου Χίου,, Τομέα Ψυχικής Υγείας/ Γενικό Νοσοκομείο Χίου, Ραδιοταξί Χίου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός- Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Χαλκίδας. Το Ινστιτούτο συνεργάζεται επίσης με τους Responsible Young Drivers του Βελγίου στην Ευρώπη και στην Κύπρο με τον οργανισμό Reaction youth for the prevention

Η φετινή διοργάνωση της Νύχτας αφιερώνεται στην Εθελόντρια Σαμαρείτισσα που χάθηκε πρόσφατα σε τροχαίο δυστύχημα, Φωτεινή Λιβανίου, στη Χαλκίδα, ενώ η ενέργεια αυτή του Ινστιτούτου έχει στόχο όλους τους οδηγούς αλλά κυρίως τους νέους και την ενημέρωση για την προστασία της ζωής τους στο δρόμο.

Ραντεβού το Σάββατο 20 Οκτωβρίου για να διασκεδάζουμε πάντα με ασφάλεια!

Περισσότερες πληροφορίες:

210 8620150, 6984111208,

www.ioas.gr

 

 
© Copyright 2020 Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού